Rødovre-familier skal på videnskabsforløb

RØDOVRE / GENTOFTE: 400 familier med børn i 6-12 års alderen fra Rødovre og Gentofte bliver fra næste forår inviteret på specialudviklede forløb på Experimentarium for at lære om naturvidenskab og teknologi. Det oplyser Rødovre Kommune. Det er Villum Fonden, der har bevilliget de lidt over 4,6 mio. kr., som projektet koster.

- Vores verden bliver stadig mere kompleks, og derfor er det en rigtig god ting, at man allerede fra barn får et indblik i nogle af de sammenhænge, som videnskaben gemmer på. Nu kan vi give en række familier med børn her i Rødovre en enestående chance for at blive klogere på naturvidenskab og teknologi på en spændende måde, hvor der er plads til leg, siger formanden for Børne- og Skoleudvalget i Rødovre, Flemming Lunde Østergaard Hansen (S).

Forløbene tilrettelægges sammen med Experimentarium, og familierne kommer til at deltage i fem besøg med tematiserede workshops og aktiviteter. De første forløb bliver gennemført i foråret 2022, og projektet løber til 2025. Projektet er ét ud af otte projekter, Villum Fonden støtter, og som skal give børn, unge og familier adgang til sjove og inspirerende fritidsaktiviteter, der bringer naturvidenskab og teknologi ind i deres hverdag.

ibs