dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger
Ringsteds kommunaldirektør fratræder
Jacob Nordby har været kommunaldirektør i Ringsted i ti år.
Foto: Ringsted Kommune

Ringsteds kommunaldirektør fratræder

Jacob Nordby, der har været kommunaldirektør i Ringsted Kommune i ti år, indgik tirsdag aften en fratrædelsesaftale med byrådet.
17. JUN 2020 13.45

RINGSTED: Jacob Nordby, der har været kommunaldirektør i Ringsted Kommune i ti år, indgik tirsdag aften en fratrædelsesaftale med et enigt byråd. 

Ifølge Sjællandske var Nordbys ansættelse allerede til debat i 2012. Dengang fik han kritik for sin ledelsesstil. Lokale medier beskrev blandt andet en konfrontation med en tidligere socialdirektør.

En rapport bestilt af byrådet beskrev, at han ikke kunne tåle kritik, og han har en kort lunte.

Borgmester Henrik Hvidesten (V) siger til Dagbladet

- Byrådet har en aftale om, at vi hver gang, der sker ændringer på direktørniveau, skal diskutere den fremtidige struktur. Det vil vi også gøre denne gang, men det kommer vi først for alvor i gang med på den anden side af sommerferien.

Om Jacob Nordby siger borgmesteren i en kommentar, at han 'har bidraget væsentligt til at skabe en solid og veldrevet kommune', men 'byrådet vurderer nu, at der er behov for en anden profil til den fremadrettede ledelse af Ringsted Kommune', hedder det.

Jacob Nordby er 57 år og er uddannet officer og ingeniør. Han har tidligere været teknikdirektør i Frederiksberg.

Mette Jeppesen, der er referencedirektør for det tekniske område, konstitueres i den ledige stilling som kommunaldirektør, indtil denne eventuelt bliver genbesat.

rbr