DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger
Ringkøbing-Skjerns motto rykker ind i byrådssalen
Byrådssalen ligger over rådhussalen, hvorfra man ser billederne fra den anden side.
Foto: Tina Switzer

Ringkøbing-Skjerns motto rykker ind i byrådssalen

Byrådssalen er seneste afdeling af rådhuset ved fjorden til at gennemgå renovering. Her er mottoet Naturens Rige i fokus. Se før- og efter-billeder.
19. JAN 2021 11.20

RINGKØBING-SKJERN: Med kommunens motto, Naturens Rige, for øje har indretningsarkitekt Tina Switzer giver byrådssalen på rådhuset i Ringkøbing en makeover. 

Den originale udsmykning fra opførelsen er skiftet ud med fotokunst med fugle, der symboliserer kommmunens omkringliggende natur, forklarer Tina Switzer. 

- Min tanke omkring projektet har været at fremhæve og bruge kommunens motto: Naturens Rige. Det giver så god mening, og ikke mindst med rådhusets fantastiske beliggenhed med panoramaudsigt over Ringkøbing Fjord mod syd, siger hun. 

Det 50 år gamle rådhus dunkle 1970'er vibe er skiftet ud med nye løsninger med bl.a. nyt loft i rådhussalen, som har givet mere lys og bedre akustik. Også borgmesterkontoret fik en overhaling for et par år siden. 

- Der er gennem tiden kun skiftet gulvtæppe efter behov. Det var en holdbar løsning, som arkitekten havde valgt i første omgang, og det er helt sikkert også min hensigt med det valgte, siger Tina Switzer.

Et maleri og mørk trævæg er derfor skiftet ud med lyse træpaneler og fotokunst printet på folie og monteret på ruder. Ambitionen var glaskunst, men det ville blive for dyrt, fortæller indretningsarkitekten.

- Ideen med vinduer opstod ud fra et perspektiv om at "lette" lidt på rummet. I første omgang var der tænkt glaskunst, sådan at lyset ville finde vej igennem, og kunsten kunne ses fra både salen på 1. sal, og fra rådhushallen, hvor alle ville se det. Samtidig var det vigtigt at sikre, at der på ingen måder er kik igennem til rådhussalen.

Byrådssalen før, foto: Tina Switzer

Fotografierne er taget af naturfotograf Mikkel Jezequel.

- Ud fra den oprindelige tanke var hans billeder helt perfekte, og resultatet lever helt op til mine forventninger, og jeg er meget tilfreds med resultatet, siger Tina Switzer.

Byrådssalen efter, foto: Tina Switzer

Rådhuset er tegnet af Flemming Bay-Jørgensen og ligger ned til fjorden og stod klart i 1972.

Med billederne er der lavet lys mellem byråds- og rådhussalen, og de kan også ses fra rådhussalen, som byrådssalen er placeret ovenpå. 

Rådhussalen med kig til fotografierne, foto: Tina Switzer

Ringkøbing-Skjern Rådhus, foto: Ringkøbing-Skjern Kommune