DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Regioner tester massevaccination: Generalprøve er gået godt

Fredag holdt regionerne generalprøve på massevaccination. Det er gået godt, lyder det fra flere.
27. FEB 2021 8.00
TEMA: Corona

Den kommende tid ventes der at komme større mængder af vaccinedoser til Danmark. Men er vi klar til at skrue op for vaccinationerne? Det har regionerne testet fredag, hvor alt er forløbet planmæssigt. Det oplyser flere af dem i pressemeddelelser. I Region Hovedstaden havde man vaccineret i alt 7.500 borgere, når der klokken 22 blev lukket og slukket i Øksnehallen.

- Generalprøven på massevaccinationen er gået over al forventning, lyder det fra Hanne Dorthe Sørensen, der er fungerende leder af vaccinationscentrene i Region Hovedstaden.

Tilsvarende lyder det fra direktør i Det Nære Sundhedsvæsen i Sjælland, Trine Holgersen, hvor der var planlagt 5.630 vaccinationer:

- Vi er helt klar til at kunne rulle ud i større skala, og vi kunne godt have haft endnu flere borgere igennem vores generalprøve i dag, da vi har haft ledig kapacitet i vores vaccinationsbokse løbende gennem hele dagen, siger hun.

Et stykke vej endnu

Regeringen har et mål om, at der kan vaccineres 100.000 danskere om dagen, når der er vacciner nok til det. Det er den opgave, som regionerne fredag forberedte sig på. Der er derfor blev holdt lidt igen med at bruge vaccinerne, så 36.000 personer fredag har kunnet få et vaccinestik. Også i Region Nordjylland, hvor 5.000 danskere havde booket tid til at blive vaccineret fredag, er testen gået godt.

- Alt er forløbet godt, og vi har fået tilkendegivelser fra borgere, som har været meget tilfredse, siger regionens test- og vaccinechef, Jan Nybo.

Der har ind til videre været et godt stykke vej op til regeringens mål om at vaccinere 100.000 borgere om dagen. Til og med torsdag var der i alt givet omkring 557.000 vaccinestik i Danmark, siden det første stik blev givet 27. december. Det svarer til, at der er givet lidt flere end 9.000 stik om dagen.

Der er dog løbende blevet taget flere forskellige vacciner i brug, og flere ventes at blive godkendt til brug i den kommende tid. Samtidig ventes der også at blive leveret flere vaccinedoser end hidtil den kommende tid. I marts ventes der at komme omkring en million doser til Danmark, mens der ventes det dobbelte i april. I februar kom der cirka 382.000 doser.

Ritzau / eo