Regioner forlænger tilbud om fertilitetsbehandling

KORT NYT18. MAJ 2020 8.14
TEMA: Corona

Coronakrisen har ramt de 15 pct. af danske par, der oplever ufrivillig barnløshed, fordi de danske fertilitetsklinikker har været lukket i perioden 17. marts til 16. april. Det har medført, at nogle af de kvinder, der skulle have haft behandling, i mellemtiden er fyldt 41 år og dermed er faldet uden for aldersgrænsen, hvor de under normale omstændigheder kan få fertilitetsbehandling på de regionale klinikker.

På grund af covid-19 har regionerne dog midlertidigt besluttet, at de berørte kvinder alligevel kan få behandling i fire ekstra måneder gældende fra deres fødselsdag. For de klinikker, hvor personalet har været eller stadig er involveret i bemandingen af covid-19-afsnit, vil man i det enkelte tilfælde vurdere, om dispensationen skal forlænges yderligere.

Samtidig har Folketinget givet dispensation til, at nedfrosne befrugtede og ubefrugtede æg, som i lukkeperioden er blevet fem år og ellers skulle destrueres, kan opbevares og anvendes frem til 1. juli 2020. På grund af den midlertidige lukning opfordrer næstformand i Danske Regioner Ulla Astman (S) dog til, at Folketinget forlænger dispensationen, så æggene kan bruges længere end frem til 1. juli.

eo

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
DK Job
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt