Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Regioner forlænger tilbud om fertilitetsbehandling

KORT NYT18. MAJ 2020 8.14
TEMA: Corona

Coronakrisen har ramt de 15 pct. af danske par, der oplever ufrivillig barnløshed, fordi de danske fertilitetsklinikker har været lukket i perioden 17. marts til 16. april. Det har medført, at nogle af de kvinder, der skulle have haft behandling, i mellemtiden er fyldt 41 år og dermed er faldet uden for aldersgrænsen, hvor de under normale omstændigheder kan få fertilitetsbehandling på de regionale klinikker.

På grund af covid-19 har regionerne dog midlertidigt besluttet, at de berørte kvinder alligevel kan få behandling i fire ekstra måneder gældende fra deres fødselsdag. For de klinikker, hvor personalet har været eller stadig er involveret i bemandingen af covid-19-afsnit, vil man i det enkelte tilfælde vurdere, om dispensationen skal forlænges yderligere.

Samtidig har Folketinget givet dispensation til, at nedfrosne befrugtede og ubefrugtede æg, som i lukkeperioden er blevet fem år og ellers skulle destrueres, kan opbevares og anvendes frem til 1. juli 2020. På grund af den midlertidige lukning opfordrer næstformand i Danske Regioner Ulla Astman (S) dog til, at Folketinget forlænger dispensationen, så æggene kan bruges længere end frem til 1. juli.

eo