dkmedier
dkindkob
DK Stillinger
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat

Region afsætter penge til landsbyer og lokalområder i energikrise

Region Midtjylland har afsat 800.000 kroner, der skal støtte energiprojekter i landsbyer og lokalområder.
16. OKT 2022 9.00

MIDTJYLLAND: Region Midtjylland øremærker en ny økonomisk pulje, der skal hjælpe folk i områder uden kollektiv forsyning eller med gas som energikilde med at få overblik over mulighederne for en fælles energiforsyning.  

Det oplyser regionen i en pressemeddelelse. 

- Vi står lige nu i en energikrise, der rammer rigtig mange borgere i yderområder hårdt. Men det understreger også behovet for at tænke i andre energiløsninger, og her kan puljen til landdistriktsudvikling være med til at klarlægge, hvad der er fornuftigt at investere i, og hvordan en finansiering kan skrues sammen, siger formand for regionsrådet udvalg for Regional Udvikling, Bent B. Graversen (V).

Håb om grønne energi-løsninger

Af puljen fremgår det, at landsbyer eller lokalområder kan søge støttebeløb på op til 100.000 kroner til screening og vurdering af mulige energiløsninger. 

Støtten skal få flere borgere, forsyninger og beslutningstagere til at overveje fælles grønne energi-løsninger. For eksempel opstart af nye fjernvarmeselskaber, jordvarme eller alternative løsninger, lyder det. 

- Mange borgere i landdistrikterne er i dag ikke tilsluttet fælles forsyning. Det går ud over både bæredygtighed og privatøkonomi. På denne måde kan vi hjælpe folk med hurtigere at afklare, hvilke energikilder, der kan sættes i stedet for det nuværende, siger næstformand for Udvalg for Regional Udvikling, Henrik Qvist (EL).

Puljen har ansøgningsfrist den 15. november. 

mag