DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger
Regeringen: Ingen mister dagpengene i 2012

Regeringen: Ingen mister dagpengene i 2012

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) varsler en midlertidig forlængelse af dagpengeperioden
21. FEB 2012 14.44

Af Morten Uhrenholdt, [email protected]

FOLKETINGET: Selv om tirsdagens pressemøde i Statsministeriet var næsten 100 procent domineret af spørgsmål om trængselsringen, så var der dog plads til en nyhed for arbejdsløse på dagpenge. De skal ikke frygte, at de i løbet af i år mister dagpengene som følge af den forkortelse af dagpengeperioden, Folketinget har gennemført.

Dagpengeperioden er halveret fra fire til to år, og det betød, at det var forventet, at flere tusinde arbejdsløse lønmodtagere i løbet af 2012 ville miste dagpengene og for manges vedkommende derfor også deres forsørgelsesgrundlag.

Men regeringen har besluttet at indføre en midlertidig forlængelse af dagpengeperioden, sådan at ingen mister dem i år.

- Regeringen har besluttet, at vi vil udskyde tidspunktet for udløbet af dagpengeperioden med op til et halvt år for de ledige, der opbruger dagpengeretten i andet halvår af 2012, sagde Helle Thorning-Schmidt på pressemødet.

Midt i statsministerens problemer med trængsringen ville hun gerne slå et slag for regeringens øvrige aktiviteter og lovinitiativer.

Det er noget, der vil gøre en forskel i mange danske hjem. Det er selvfølgelig en midlertidig løsning. Men det er vigtigt, at der skabes den her tryghed, sagde Helle Thorning-Schmidt om dagpenge-initiativet.

Men det udløste ikke et eneste spørgsmål fra de forsamlede journalister.