Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Regeringen indkalder til forhandlinger om genåbning

Efter borgerligt pres indkaldes der til nye forhandlinger om en eventuel fremrykning af genåbningsplanen.
13. APR 2021 7.04
TEMA: Corona

Regeringen indkalder til forhandlinger om en yderligere genåbning af Danmark. Det bekræfter Enhedslistens coronaordfører, Peder Hvelplund, til Ritzau.

Ifølge Peder Hvelplund er Sundhedsministeriet endnu ikke kommet med et oplæg til forhandlingerne, men især kommunerne, der endnu ikke har kunnet tage del i genåbningen på grund af høje smittetal, er på programmet til forhandlingerne.

Indkaldelsen kommer efter et pres fra Venstre, DF, De Konservative og Liberal Alliance, der i et brev til statsministeren lørdag krævede nye beregninger af en fremrykket genåbningsplan. Kravet kom på baggrund af stabile smittetal, hvorfor der er ønske om nye forhandlinger og at få kigget på muligheden for at fremrykke genåbningsplanerne med en uge.

Hurtigere genåbning og kommunale hjælpepakker

I indkaldelsen til forhandlingerne advarer Magnus Heunicke imod en for tidlig genåbning, da man endnu ikke har set den fulde effekt af genåbningen på uddannelsesområdet, der kom efter påsken. Det skriver TV2 på baggrund af en mail fra sundhedsministeren om forhandlingerne torsdag eftermiddag. 

"Vi ser i øjeblikket stabile smittetal. Jeg er optimistisk i forhold til, at vi kan gå videre med den planlagte gradvise genåbning pr. 21. april, som var forudsat i rammeaftalen, og ser frem til at drøfte detaljerne med partierne," skriver Magnus Heunicke i mailen og tilføjer yderligere, at "partierne vil blive inviteret til et møde herom i den kommende uge og vil forinden modtage faglige vurderinger fra myndighederne samt planen for udfasning af det nuværende forsamlingsforbud på fem personer indendørs og ti personer udendørs".

I den tidligere aftale om genåbning, som alle Folketingets partier pånær Nye Borgerlige står bag, er det aftalt, at partierne og myndighederne hver 14. dag skal genvurdere situationen. De borgerlige partier og De Radikale vil have tidligere beregninger og en hurtigere genåbning, da smittetallene viser sig stabile.

Over for Ritzau foreslår Enhedslistens Peder Hvelplund hjælpepakker til de nedlukkede kommuner. Det skal indebære midler til at ansætte ekstra pædagogisk personale og at styrke indsatsen med smitteopsporing.

mh