DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Regeringen åbner yderligere for besøg

Fra på torsdag kan der frit aflægges besøg både ude og indendørs på plejehjem og sygehuse.
29. JUN 2020 14.55

Besøg på plejehjem, i plejeboliger og på aflastningspladser samt sygehuse og klinikker kan fra 2. juli aflægges både uden- og indendørs, oplyser Sundhedsministeriet.

Dog vil der kunne udstedes individuelle forbud i tilfælde af lokale smitteudbrud, som det er set i Hjørring, og alle anbefalinger ift. hygiejne og hensigtsmæssig adfærd skal fortsat følges. 

- Besøgsrestriktionerne blev indført for at beskytte nogle af vores mest sårbare borgere mod coronavirus. Jeg er helt klar over, at det har haft store menneskelige omkostninger for både de berørte borgere og patienter og deres pårørende. Med vores offensive teststrategi, intensive smitteopsporing og mulighed for midlertidigt at gribe ind, hvis der blusser smitte op, har vi de nødvendige værktøjer til at sikre, at beboere og patienter i Danmark nu kan modtage besøg i endnu større omfang, siger sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S).

Han understreger også, at det er helt afgørende, at der forbliver fokus på, at smittekæderne ikke opstår. Derfor skal alle retningslinjer overholdes. 

Se mere fakta hos ministeriet.

ibs