Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Randers i luften med personlige hjemmesider

Randers har netop relanceret www.randers.dk med nyt design, nye måder at formidle og betjene sig selv på - og samtidig har borgerne mulighed for at få målrettede informationer

RANDERS:  - Vi har taget afsæt i borgernes og erhvervslivets behov i den måde, hjemmesiden er bygget op på. Indgangen til hjemmesiden er opdelt i emner, der er nemme at gå til. Samtidig kan man logge sig på hjemmesiden med NemID og opleve at få personlig information, når man bevæger sig rundt på sitet, siger borgmester Henning Jensen Nyhuus (S).

Når først borgeren har logget sig på hjemmesiden, viser ens navn sig i øverste venstre hjørne. Bevæger man sig rundt på hjemmesiden, vil der nu dukke personlige oplysninger op undervejs. Klikker man på sit navn ryger man videre til Mit Randers, som er et helt personligt univers.

I Mit Randers får den enkelte et overblik over sine personlige oplysninger, sin familie og sin bolig.

- Mit Randers er et personligt univers, hvor det er muligt at opdatere boligoplysninger, bestille affaldsposer, se børnenes skoleskema og blive mindet om sin bryllupsdag i sin personlige kalender. Vi er kun lige begyndt på at bygge dette spændende, personlige univers, der skal gøre digital selvbetjening nemt. Vores mål er, at hvis en borger kan betjene sig selv, er det nemmest for vedkommende at kunne gøre det. Det frigør samtidig ressourcer i kommunen til at hjælpe dem, der ikke kan selv, siger Henning Jensen Nyhuus.

Inspireret af nyhedssites
Der er skelet kraftigt til store nyhedssites i måden, der bliver formidlet til borgeren på i den ny hjemmeside.

- Nyhedssites kan noget i forhold til formidling. Det gælder blandt andet måden at bruge billeder på og lave indgange på. Det er oplagt at bruge det på så stort og bredt et site som en kommunal hjemmeside, siger kommunikationschef Karen Balling Radmer..

Prøv at gå på http://www.randers.dk og log dig på med NemID. Selvom du ikke bor i Randers Kommune vil du blive overrasket over, hvor meget du kan få et overblik over. 

Den nye hjemmeside opfordrer i høj grad borgerne i Randers Kommune til at benytte sig af selvbetjeningsmuligheder. En digital henvendelse koster omkring 5 kr. mens en personlig henvendelse fra en borger koster omkring 120 kr. ifølge KL.