Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Rådmand købte håndboldklub til valgkamp

FV 11 Frederiksberg-politiker fik sit valgmateriale delt ud af børn fra otte til 16 år, der lige skulle hjælpe idrætsforeningen til en indtægt
KORT NYT14. SEP 2011 13.23

FREDERIKSBERG: En far fortæller til Politiken, at han intet havde hørt fra ledelsen i håndboldklubben FIF på Frederiksberg og blev noget overrasket, da han fandt ud af, at de pjecer, som han havde fået at vide, at hans datter og resten af holdet skulle uddele, var valgmateriale for Venstres folketingskandidat, rådmand Jan E. Jørgensen.

- Principielt synes jeg det er fint, at klubben påtager sig opgaver for at samle penge ind, og principielt har jeg heller ikke noget problem med, at en politiker støtter det lokale foreningsarbejde. Men når det handler om at tage del i en valgkamp, synes jeg ikke man skal blande tingene sammen, siger han.

I FIF håndboldklub fik holdene med spillere i alderen 8 til 16 år udstukket forskellige ruter, hvor de hver især skulle uddele materialet fra Venstrekandidaten.

- Vi ville hellere støtte det frivillige foreningsarbejde  end at betale et eller andet firma for at dele det ud, siger Jan Jørgensen, der godt kan sætte sig ind i, at nogle forældre ikke vil have deres børn til at dele valgmateriale ud, men han mener ikke, at han selv kan klandres for det, hvis forældrene ikke er blevet informeret på forhånd.

Formanden for FIF håndbold Winnie Dahl erkender, at det set i bakspejlet var en uklog beslutning at sætte de unge til at uddele valgmateriale.

ka