Rådhuskantine sælger nu sine madrester billigt om fredagen

Randers er første kommune på madspilds-appen Too Good To Go.

RANDERS: - Vores kantine er i forvejen rigtig god til at reducere madspild, så det er ikke, fordi vi forventer de helt store mængder af mad, der bliver til salg, men det er et lille skridt i en mere bæredygtig retning.

Sådan introducerer Sidsel Homann Jørgensen, sekretariatschef i Udvikling, Miljø og Teknik, et nyt initiativ i Randers Kommune: Rådhusets kantine sætter nu overskydende mad til salg hver fredag for at reducere madspild.

- Ordningen kan forhåbentligt være med til at sætte mindskelse af madspild og bæredygtige forbrugsvaner på dagsordenen, siger Sidsel Homann Jørgensen, der også forklarer, at der ikke er noget at komme efter, når det gælder konkurrencehensyn i forhold til lokale restauratører eller butikker.

Maden, der kommer til salg i portioner til 20 kr. stykket, tilbydes nemlig udelukkende ansatte på rådhuset. Der er en særlig kode, der skal indtastes for at finde kantinen frem. Koden er kun givet til medarbejderne. 

Overskudsmaden bliver sat til salg gennem app'en Too Good To Go, og Randers Kommune er den første kommune, som sætter mad til salg gennem tjenesten. Ordningen er netop begyndt i denne uge.

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Lundgaard
Nyhedsbrev