Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Provision til kommuner for hjemsendelse af udlændinge

Kommunerne skal fremover have 25.000 kr. for hver udlænding de sender hjem
19. MAJ 2011 16.07

FOLKETINGET: Regeringen, Dansk Folkeparti og Kristendemokraterne er enige om at stramme udlændingelovens udvisningsregler, at undersøge mulighederne for at udvise uønskede, småkriminelle EU-borgere, at intensivere hjælpen til flygtninge i nærområder samt at styrke repatrieringsindsatsen.

Aftalepartierne er også enige om at styrke indsatsen for repatriering af borgere med ringe tilknytning til arbejdsmarkedet og for ældre udlændinge, der ønsker at tilbringe alderdommen i hjemlandet. Repatriering beror altid på frivillighed.

Som led i indsatsen vil kommunerne modtage et tilskud på 25.000 kroner pr. repatrieret, ligesom de får en pligt til at vejlede om mulighederne for repatriering, hvor det er relevant, oplyser finansminister Claus Hjort Frederiksen:

- Med aftalen sikrer vi, at borgere, der egentlig hellere ville bo i deres hjemland og ikke har fodfæste på arbejdsmarkedet, kan komme tilbage. I de tilfælde er repatriering bedst for alle parter. Det er fornuftig udlændingepolitik, siger ministeren.