DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger
Propelmand tilbage i Ballerup

Propelmand tilbage i Ballerup

Skulpturen Propelmanden af den belgiske kunstner Panamarenko er vendt hjem til Ballerup efter en årrække på farten i både Danmark og det store udland
29. FEB 2012 11.53

BALLERUP: Interessen har været stor, siden Ballerup Kommune købte skulpturen Propelmanden i 1996, og den har været vidt omkring gennem årene. Skulpturen har både været udlånt til en stor udstilling i Paris, og derefter til Biennalen i Venedig.

Vel hjemme igen kom Propelmanden til kunstmuseet Louisiana, hvor han har stået i næsten ti år. Men nu har Ballerup Kommune altså fået den internationalt anerkendte skulptur hjem igen, hvor den er til glæde for byens borgere og forskønner rådhuset efter en gennemgribende ombygning.

Kunstnernavnet Panamarenko dækker over den berømte belgiske kunstner Henri Van Herwegen (født 1940). Han er kendt for sit arbejde med flyvning som tema, og mange af værkerne er fortolkninger af myten om Ikaros med en aura af humor over sig. Således også Propelmanden, hvis løjerlige propeller gemmer på drømmen om at kunne lette og se det hele sådan lidt fra oven.

cgt