DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

KV21:
Politikere med fortid i V, R og en lokalliste opstiller nu for K

Følg den seneste udpegning af K-spidser i Thisted og Hedensted samt andre navnenyheder fra De Konservative - i Vejen, Jammerbugt og Lolland.
10. MAR 2021 10.00
TEMA: KV21

20190819-115604-1-1920x2865we I Thisted er der nu navn på den konservative spids, oplyser Nordjyske. Det blev byrådsmedlemmet, 66-årige Jens Kristian Yde (fotoet), der dermed afløser Torben Overgaard på den post.

K er med fem ud af 27 pladser tredjestørste parti i Thisted, og lokalt har partiet medlemsfremgang ligesom på landsplan. Yde begyndte i byrådet i 1994 og er dermed byrådets nestor.

I Hedensted er Lars Jensen ny konservativ spids, fremgår det af Horsens Folkeblad. Her har der ikke været repræsentation fra K siden Torben Frandsen, der stoppede op til KV13. Jensen afløser Søren Vanting, der har været spids ved de to seneste valg.

I Vejen er det lykkedes De Konservative at få en tidligere radkal spids til at stille op, fremgår det af JydskeVestkysten. Henrik Bertelsen har ved de to seneste valg forgæves søgt valg for De Radikale, der ikke har været i byrådet siden sammenlægningsvalget KV05.

Nu bydes han velkommen hos K, der har fire ud af de 27 pladser og Frank Schmidt-Hansen som spids. Bertelsen, der er landmand, meldte sig ud af R sidste år.

I Jammerbugt er det en tidligere V-politiker, der nu vil kunne stemmes på som konservativ. I august gik universitetslektor Palle Nielsen ifølge Nordjyske af som V-kredsformand i september. Nu går han efter en kommunalbestyrelsespost for K, der senest var repræsenteret i byrådet af Søren Brink, der stoppede op til KV17.

Fra Lolland skal det nævnes, at De Konservative ifølge Folketidende nu kan præsentere et comeback til Linda Sommer, der tidligere har siddet i byrådet for K. Hun forlod partiet en periode til fordel for Lokallisten Lolland, men uden selv at komme ind. Nu har hun sammen med sin mand atter meldt sig ind hos K og er blevet nummer to på listen efter spidsen Henrik Jacobsen.