Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Pernille Andersen i spidsen for ny superstyrelse

Den tidligere direktør fra Teknik- og Miljøforvaltningen i København skal lede den forstærkede Fødevarestyrelse
KORT NYT5. AUG 2011 9.50

Den 50-årige jurist Pernille Andersen bliver direktør for den nye styrelse, som etableres 1. oktober, når Plantedirektoratet, Fiskeridirektoratet og Fødevareerhverv lægges sammen. Pernille Andersen har stor erfaring i organisationsudvikling og kommer fra en stilling som direktør for forretningsudvikling i Teknik- og Miljøforvaltningen i København, oplyser Fødevareministeriet.

- Pernille Andersen har erfaring i både at lede store organisationer og stå i spidsen for omorganiseringer. Det bliver spændende at få friske øjne på vores arbejde her i ministeriet, siger fødevareminister Henrik Høegh.

Pernille Andersen får som direktør blandt andet ansvaret for at fastlægge og implementere organiseringen af den nye styrelse, som skal skabe effektive rammer for en bæredygtig og konkurrencedygtig udvikling af fødevareerhvervene.

- Jeg ser frem til at stå i spidsen for skabelsen af den nye styrelse og til at arbejde med et område, der både har stor samfundsøkonomisk betydning og samtidig er ekstremt vigtigt for den enkelte borger, siger Pernille Andersen.

Pernille Andersen er uddannet jurist fra Københavns Universitet og har blandt andet arbejdet som sekretariatschef på Aalborg Universitet og som fuldmægtig i Indenrigsministeriet, inden hun fra 1997 gjorde karriere i Københavns Kommune.

De tre direktorater lægges sammen i den nye styrelse med virkning fra 1. oktober 2011. Samtidig vil Plantedirektoratets foder- og laboratorieområder organisatorisk blive sammenlagt med Fødevarestyrelsen. Senest i 2014 flytter den nye styrelse sammen i et fælles domicil. Indtil da vil den nye styrelsen være lokaliseret hos de tre nuværende direktorater.

terp