Pape: Et omsorgsdanmark kræver et indtjeningsdanmark
De Konservative formand, Søren Pape Poulsen, var lørdag den første, der skulle holde partiledertale ved Folkemødet på Bornholm.
Foto: Ida Marie Odgaard, Ritzau Scanpix

Pape: Et omsorgsdanmark kræver et indtjeningsdanmark

I partiledertale ved Folkemødet gav Søren Pape Poulsen sin formel på at få mere end 11.000 arbejdspladser.

FOLKEMØDET: Med nærmest et fingerknips mener De Konservatives formand Søren Pape Poulsen, at han kan skaffe mere end 11.000 arbejdspladser. Formlen fortalte han i sin partiledertale ved Folkemødet i Allinge på Bornholm.

- Pengene skal tjenes, før de deles ud, og derfor skal vi hele tiden se på, hvordan vi skaffer mere arbejdskraft og styrker den private sektor.

- Og hvad har regeringen gjort? Sat skatterne op, hevet omkring 11.000 mennesker ud af arbejdsmarkedet og nølet med at afskaffe de coronarestriktioner, der koster erhvervslivet penge, sagde Pape.

- Nu skal vi vende kajakken. Og jeg har tænkt mig at bidrage. Så inden den her tale er overstået, vil jeg have fortalt jer, hvordan vi får de 11.000 mennesker tilbage i arbejde. Og det er helt uden at rulle Arne-pensionen tilbage, sagde Pape med henvisning til regeringens store slagnummer med ret til tidlig pension.

- For hvis vi skal have råd til omsorgsdanmark, skal vi forbedre vilkårene for indtjeningsdanmark, sagde Pape.

Bistand til nyuddannede akademikere giver 3.900 job

Blandt andet skal bistanden til de nyuddannede akademikere sættes ned. Det giver eksempelvis 3.900 job, sagde Pape.

Folkepensionister skal kunne arbejde alt det, de har lyst, men uden at blive trukket i folkepension. Det giver 1.500 job.

Arbejdsløse indvandrere skal i arbejde, hvilket giver 2.200 job, og overførselsindkomsterne bør ifølge Pape fortsat reguleres mindre. Dog med undtagelse af folkepension og førtidspension. Det giver mindst 1300 job, lød det fra Pape, som også kom med andre tiltag.

- Så, kære Mette Frederiksen, er det ikke sjovere at forhandle med os end med Enhedslisten? Vi kan jo både spare dig nogle penge og hjælpe folk i job, sagde Pape med adresse til statsministeren.

Folkemødet blev sidste år aflyst på grund af coronakrisen, men den politiske festival, som skal mindske afstanden mellem borger og magthaver, er tilbage i år. Dog i en noget mindre udgave end normalt og med en række restriktioner.

Ritzau