Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

'Overraskende' opbakning til Søvndal

Ny undersøgelse: Et flertal af kommunale byrådsmedlemmer støtter Villy Søvndal
KORT NYT16. APR 2012 10.06

Otte ud af ti byrådsmedlemmer fra SF bakker op om Villy Søvndals økonomiske kurs. Og kun hver femte SF-byrådsmedlem mener, at SF lægger for megen vægt på økonomisk ansvarlighed frem for velfærd. Det viser en ny undersøgelse blandt SF's kommunalbestyrelsesmedlemmer gennemført af Ugebrevet A4.

Valgforsker ved Institut for Statskundskab på Aarhus Universitet Rune Stubager kalder den nye måling overraskende:

- Det er svært at tolke som andet end en ganske bred opbakning til Villy Søvndals politiske kurs. Det overrasker mig i lyset af, at man ellers fra den debat, der kører i medierne, kan få indtrykket af, at det er to ligeværdige fløje, der står over for hinanden i debatten omkring økonomi og velfærd. Den her undersøgelse tyder på, at den økonomiske ansvarlighed vejer tungt og har opbakning, siger han.

Blandt støtterne er Kirstine Bille, borgmester i Syddjurs, der peger på, at økonomisk ansvarlighed ikke er en dagsorden forbeholdt borgerlige partier:

- Økonomisk ansvarlighed er hele forudsætningen for, at vi også kan lave den socialistiske vision, som vi har en idé om. Hvis der ikke er styr på økonomien, kan vi glemme alt det andet.

beh