Arbejdstilsynet:
Otte påbud til Regionshospital Silkeborg

KORT NYT16. JUN 2022 11.14

MIDTJYLLAND: Arbejdsmiljøet på Regionshospitalet i Silkeborg er så dårligt, at Arbejdstilsynet på de seneste tre måneder har udstedt otte påbud, skriver TV Midtvest. Udover påbud om unødig støj og løft af spande med risikoaffald på operationsstuer, er det især det psykiske arbejdsmiljø i Center for Planlagt Kirurgi, der kritiseres i flere påbud.

Fx på afsnittet for Operation og Dagkirurgi, hvor et påbud handler om krænkende handlinger i forbindelse med "træls fejlfindingskultur, tendens til grupperinger og en følelse af bagtalelse", som der i følge kanalen står i påbuddet. "Vi vurderer derfor samlet, at arbejdet i Operation og Dagkirurgi udsætter ansatte for en sikkerheds- og sundhedsmæssig risiko. Hospitalet har ikke formået at forebygge den sundhedsmæssige risiko ved krænkende handlinger tilstrækkeligt", lyder det i følge kanalen fra Arbejdstilsynet.

En sammenlægning af to afsnit i efteråret angives som noget af årsagen på det dårlige arbejdsmiljø, og hospitalet har bl.a. bedt om hjælp hos en rådgiver fra Region Midtjyllands Koncern-HR. "Vi var godt klar over, at vi har været igennem en længere periode med ekstraordinært pres på, og at det har påvirket nogle af medarbejderne", skriver chefsygeplejerske  fra Center for Planlagt Kirurgi, Maria Brinck Krog i et svar til kanalen.

cwa