Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Opposition imod kontrol via Facebook

SF ønsker økonomiske sanktioner mod kommunen efter gentagne tilfælde
KORT NYT5. APR 2011 13.20

Når kommunernes kontrolgrupper ulovligt overvåger borgere i sociale sager eller opretter falske Facebook-profiler for at lokke oplysninger ud af folk, har det ingen konsekvenser for kommunen.

For uanset om kontrolgrupperne indsamler oplysninger på lovlig vis eller ej, kan informationerne bruges mod borgeren alligevel. Men det vil flere partier nu lave om på. Liberal Alliance, Radikale Venstre, Enhedslisten, SF og Kristendemokraterne kræver nu, at ulovligt indhentede oplysninger kasseres, så de ikke kan bruges mod borgeren, skriver Information.

- Det offentlige skal selvfølgelig bare overholde reglerne. Men i de tilfælde hvor kommunerne indhenter oplysninger med ulovlige metoder, skal de oplysninger naturligvis ikke bruges. Det er direkte forkasteligt, at det ikke allerede forholder sig sådan, siger retsordfører Simon Emil Ammitzbøll (LA).

Retsordfører for SF, Karina Lorentzen, vil gå endnu længere og indføre økonomiske sanktioner mod kontrolgrupperne, hvis de bruger ulovlige metoder til at indhente oplysninger.

ka