Af Thomas Jensen
HOLSTEBRO: Holstebro Kommune har for øjeblikket aftaler med 25 virksomheder, der fungerer som 'virksomhedscentre' for 107 ledige, især kontanthjælpsmodtagere med behov for støtte til at få fodfæste på arbejdsmarkedet. Dertil kommer, at et stort antal virksomheder åbner dørene for individuelle placeringer af ledige. Kommunens Job & Kompetencecenter er i kontakt med over 170 virksomheder.
Tallene understreger, at samarbejdet mellem virksomheder og kommunen om opkvalificering af ledige virker. I dag er stort set hele aktiverings-opgaven flyttet fra tidligere års kommunale projekter over i rigtige virksomheder, skriver kommunen.
- Vi har gerne ville have de ledige i rigtige job eller vilkår, der minder meget om det. Det er det lange seje træk, der nu giver resultater. Kombinationen af private virksomheder og uddannende mentorer viker, siger formanden for Arbejdsmarkedsudvalget, Lars Stampe (R), til dknyt.
Den bedste 'træningsbane'
- Samarbejdet med virksomhederne er i dag hele fundamentet for succes, når det handler om at hjælpe vores ledige ud i jobs eller forberede dem til en uddannelse. Det er i virksomhederne, at jobbene er. Så er de naturligt også den bedste 'træningsbane', som hjælper flest ledige i gang.
Han roser virksomhederne for deres indstilling til opgaven og indsatsen i samarbejdet.
- Det her er et utrolig godt eksempel på offentligt-privat samarbejde, der lykkes til fælles bedste. Vi ved, at tilknytning til en arbejdsplads er motiverende og jobskabende, så vi kan ganske enkelt ikke opnå de gode resultater uden virksomhedernes hjælp. Hver gang vi får en ledig i job, gør det en forskel - naturligvis i særlig grad for den, der får et job, men også for kommunens økonomi. Vi har hårdt brug for pengene til velfærdsydelser på børn, unge og ældre området, så det er vigtigt for alle kommunens borgere, at indsatsen for beskæftigelse virker, siger Lars Stampe.
Jobcenter Holstebro blandt de bedste
Inden for det seneste år har Job & Kompetencecentret trods krisen sikret over 100 personer job enten på ordinære vilkår eller som fleksjob, og over 50 personer er kommet i gang med en uddannelse. Dertil kommer de mange job, der bliver formidlet gennem Jobscentrets Virksomhedsservice. Den omfatter ledige, der er parate til arbejdsmarkedet.
- Når det drejer sig om antallet af personer på overførselsindkomster, har samarbejdet også medvirket til, at Jobcenter Holstebro i 2009 klarede sig bedst blandt de jobcentre i Region Midtjylland, som vi sammenligner os med i det såkaldte nøgletals-sarmarbejde.
Personalechef i Bilka i Holstebro, Charlotte Smed, understreger, at samarbejdet med kommunen også er i virksomhedernes interesse.
- Det skaber 'holdånd' i virksomhederne at indgå i et samarbejde om at give ledige med behov for støtte en ny chance på arbejdsmarkedet. Samtidig giver det virksomhederne mulighed for at kunne rekruttere arbejdskraft - både på kort og på længere sigt, siger Charlotte Smed.
I samarbejdet stiller virksomhederne mentorer til rådighed for de ledige, der skal opkvalificeres. Mentorerne, der har et stort personligt og fagligt engagement i indslusning af ledige i virksomhederne, uddannes i et samarbejde med Job & Kompetencecentret. Fredag den 25. juni overrækker formand for Arbejdsmarkedsudvalget, Lars Stampe, diplomer til et endnu et hold på 16 mentorer.
tj
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.