DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger
Omstridt trold på Fanø endte med at få lov at blive
Anker Drømmefanger får lov at blive, efter byrådet stemte for V-forslaget.
Foto: Visitfanoe.dk

Omstridt trold på Fanø endte med at få lov at blive

"Anker Drømmefanger" flyttes alligevel ikke fra nedlagt losseplads.

FANØ: Ordene "trold" og "trylle" er i familie med hinanden, og hvor tæt forbundne de er, blev fredag og mandag illustreret af noget, der i princippet bare er en plansag på Fanø, men som i virkeligheden blev en forvandling af noget forbudt til noget tilladt, og som middel til det: forvandlingen af et mindretal til et flertal.

Som resultat får genbrugstræ-kunstneren Thomas Dambos trold Anker Drømmefanger lov at blive på sin nuværende placering på en nedlagt losseplads vest for Nordby.

Troldens skæbne har været omskiftelig fra starten. Den første tiltænkte placering påkaldte sig en trussel om protest fra Danmarks Naturfredningsforening, og for at undgå en langvarig klagesag besluttede man, at trolden i stedet skulle bygges på en nedlagt losseplads, der nu er naturgrund.

Man glemte i skyndingen at cleare med ejeren af nabogrunden, der hurtigt blev træt af nysgerriges valfarten hen over hans jord til og fra trolden, og efter en del frem og tilbage endte sagen i fredags i erhvervs-, natur- og teknikudvalget.

Det var ikke første gang, tilbage i december besluttede samme udvalg, at trolden skulle fjernes, men på udvalgsmødet i fredags bød Venstre ind med en ny løsning, nemlig at udskifte den eksisterende lokalplan med en ny, så enhver tvivl om lovmedholdeligheden af troldens tilstedeværelse på stedet ville blive bortvejret.

"Rodet og forvirrende"

Begrundelse: At "udvalgets tidligere beslutning endnu ikke har skabt den fornødne klarhed i forhold til en fremtidig placering", som det hed i V-forslaget, eller mere bramfrit: "endnu mere rodet og forvirrende", som Erik Nørreby (V) sagde til TV Syd.

Men kun Venstres egne to udvalgsmedlemmer syntes, det var en god idé og stemte for, flertallet på tre - De Konservative, SF, og Fanø Lokalliste - stemte imod. I byrådet fordeler flertallet sig imidlertid anderledes, og hertil forlangte Venstre netop sagen henvist.

Det skete mandag, og helt som ventet blev V-forslaget vedtaget her med et smalt 6-5-flertal, skriver JydskeVestkysten. Tre fra Venstre plus en af hver fra Socialdemokratiet, Miljølisten og borgmesterpartiet Alternative ovetrumfede de to fra hver af De Konservative og Fanø Lokalliste samt SF's enlige medlem.

Næste skridt bliver en dialog med naboen, lovede borgmester Sofie Valbjørn (ALT).