Også Frederiksberg har ønsker til mere metro

KORT NYT8. JUN 2022 6.27

KØBENHAVN / FREDERIKSBERG: I går kunne partierne bag aftalen om Lynetteholm på Københavns Rådhus oplyse, at de gerne ser den kommende metrolinje til Refshaleøen og Lynetteholm kan udvidet ud på Amager. Nu melder Frederiksbergs borgmester Michael Vindfeldt (S) sig ind i den debat, oplyser Politiken.

Metroselskabet er et samarbejde med tre ejere - staten, Frederiksberg og København - og Vindfeldt fremhæver nu, at det også er en mulighed med en linje længere mod vest – gennem hans egen kommune. Konkret ser han gerne en linje fra Ny Ellebjerg Station i Valby over Zoo på Frederiksberg videre langs Fasanvej til Brønshøj, Nordvest og Bispebjerg.

- Københavns forslag udelukker bestemt ikke mere metro til andre bydele, det gælder også i forhold til Frederiksberg. I dag er dele af Amager alt for dårligt dækket, og metroen er samtidig blevet så populær, at vi har et problem med trængsel under havnen. Derfor skal den nye metrolinje til Refshaleøen og Lynetteholm ikke bare betjene de nye byudviklingsområder, den skal også styrke den kollektive transport i København. Det er jeg sikker på, at Frederiksberg-borgerne også vil få stor glæde af, siger Københavns borgmester Sophie Hæstorp Andersen (S) i en skriftlig kommentar.

ka