Lynetteholm-flertal i København vil have metro til Amager

KORT NYT7. JUN 2022 10.21

KØBENHAVN: Partierne bag aftalen om Lynetteholm på Københavns Rådhus vil undersøge, om den kommende metrolinje til Refshaleøen og Lynetteholm kan udvides ud på Amager, oplyser økonomiforvaltningen. Linjeføringen vil med ni stationer blive et udvidet alternativ til den linjeføring, som ligger i statens infrastrukturplan, som rummer fire. Med estimeret 13,7 mia. kr. er den også mere end dobbelt så dyr, men den løser også flere udfordringer.

Den nye linje vil løbe fra Københavns Hovedbanegård via Bryggebroen og DR-byen over Amagerbrogade op til Refshaleøen og videre over til Kløverparken og Lynetteholm. Ved at rykke linjen sydligt under Amager kommer der metro til dele af byen, der i dag ikke er metrobetjent. Linjen er planlagt,  så den kan udvides etapevis og på sigt dække store rejsemål så som Indre Nørrebro og Rigshospitalet. 

Hvilken linje, der skal anlægges, skal besluttes i 2025, og den forventes at stå færdig i 2035. Bag udmeldingen står forligskredsen bag Lynetteholm: Socialdemokratiet, De Konservative, Venstre, De Radikale, SF, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance.

ka