Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Offentligt træ-indkøb under kritik

Offentlige indkøbere halter fortsat langt efter de private, når det handler om at købe bæredygtigt ind, lyder det fra FSC Danmark
KORT NYT30. APR 2012 12.50

- Når en offentlig indkøber sidder og kigger på eksempelvis noget havnetømmer, så ender han eller hun alt for ofte med at købe et ikke-certificeret produkt, fordi der ikke eksisterer noget krav om, at træet skal være FSC-certificeret eller alternativt lever op til kriterier for bæredygtighed, siger Morten Brodde fra FSC Danmark, en international non-profit mærkningsordning til træ og papir, ifølge CSR-portalen.

FSC Danmark har spurgt 100 forhandlere med FSC-certificerede produkter i sortimentet, hvor stor efterspørgselen er på bæredygtige produkter fra henholdsvis private og offentlige indkøbere. 80 pct. af de adspurgte danske virksomheder har, ifølge undersøgelsen, oplevet efterspørgsel fra private indkøbere, mens kun 47,9 har oplevet efterspørgsel fra offentlige indkøbere.

Rikke Dreyer, formand for Forum for Bæredygtige Indkøb, som både har offentlige og private indkøbere blandt medlemmerne, sluger ikke kritikken fra FSC Danmark råt:

- Jeg synes, det er svært at tolke noget entydigt på baggrund af undersøgelsen, men vi ved fra en EUundersøgelse i februar, at Danmark ligger i top 4 i EU, når det handler om grønne indkøb generelt.

ka