
KALUNDBORG: Børnene i Kalundborg skal have gode spisevaner allerede fra de er helt små. Den målsætning er omsat til praksis i tre af kommunens vuggestuer, der nu både er belønnet med elite smiley og det økologiske guldmærke, oplyser kommunen.
- Vi har en økonoma og to uddannede køkkenassistenter ansat til at lave alle måltiderne til vores 110 børn i de tre vuggestuer, fortæller områdeleder Rikke Skude Ravnholdt.
Hun peger på, at børnene har brug for 'brændstof' for at kunne vokse, lege og lære. Og de gode kostvaner skabes allerede, når børnene er helt små.
- Maden tilberedes fra bunden af gode økologiske råvarer og årstidens grøntsager, siger Rikke Skude Ravnholdt.
Som de eneste institutioner på Vestsjælland har køkkenet i to af vuggestuerne på den baggrund opnået et økologisk guldmærke, som gives, når mindst 90 procent af fødevarerne er økologiske.
Men maden alene giver ikke gode kostvaner.
- Den faglige viden har vores økonoma og køkkenassistenter - og er en helt uundværlig ekspertise i et vuggestuekøkken. Udover det handler gode kostvaner også om, hvornår der spise og om rammerne omkring spisningen, siger Rikke Skude Ravnholdt.
krn
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.