Odder-radikale måtte trække lod om spidskandidat

KV21-nyheder fra De Radikale - også i Gentofte med et landskendt efternavn på listen og Hørsholm.
7. JUN 2021 12.15

TEMA: KV21

De Radikale i Odder måtte til sidst trække lod, da spidskandidaten til KV21 skulle findes, oplyser Odder Avis. Det faldt uheldigst ud for det siddende byrådsmedlem Kresten Bjerre, der sidder i sin anden byrådsperiode - på partiets eneste plads lokalt.

I forvejen var en afstemning to gange endt uafgjort mellem ham og hans udfordrer, lærer Katja Ivesøe, der altså blev ny spids. I alt kom fem kandidater på listen - mod syv ved KV17.

I Gentofte har De Radikale for længst opstillet sit eneste lokale byrådsmedlem Kristine Kryger, der ved KV17 opnåede tredjeflest personlige stemmer, som spids. Som nummer tre på listen er nu ifølge Villabyerne også ældste datter til Farums tidligere bykonge, Peter Brixtofte, Marie Magne Brixtofte, mens Ane Palsberg er nummer to. De første seks kandidater er fundet. Ved KV17 var der ti.

I Hørsholm har partiet ifølge sn.dk genvalgt viceborgmester og partiets mest erfarne byrådsmedlem Henrik Klitgaard som spids. Han kom i byrådet ved KV05.

Først sidste år kom den anden radikale i byrådet ind, og det på en usædvanlig baggrund. Hans Laugesen fik ganske vist blot 22 stemmer ved KV17, men var den fra den radikale liste, der trådte til, da socialdemokraten Niels Lundshø forlod byrådet for at bo nærmere på sine børn på Fyn. Der var nemlig ikke flere at tage af på listen hos S, der ved KV17 havde fået alle sine tre opstillede valgt ind, så valgforbundet med R fik betydning.

På listen her er også Peer Tidemand-Petersson, mangeårige radikalt hovedbestyrelsesmedlem. Listen tæller i alt syv - det samme som ved KV17.