Nyt p-hus i Roskilde skal kunne mere end at rumme biler

Den kreative bydel Musicon får parkeringshus med genbrug af byggematerialer og gode rammer til parkour, basketball og andre rekreative formål.

ROSKILDE: I Roskildes kreative bydel, Musicon, kan beboere, erhvervsdrivende og øvrige gæster glæde sig til et nyt kreativt parkeringshus, hvor bæredygtighed og plads til sport og kreativitet er prioriteret højt, oplyser kommunen.

En skulpturel trappe forbinder alle husets niveauer. Rå containere giver et markant udtryk og sammenhæng til andre dele af Musicon. Og ikke mindst inviterer bygningen til bevægelse og ophold i 'Indskydelsen' - et ekstra lag, som bygges uden på p-husets sydlige del. 

Der arbejdes også med en 'Street Cave' i stueniveau, hvor streetbikere og skatere vil sørge for, at det summer af liv. På toppen af 'Indskydelsen' vil beboerne i de nærmeste boligbyggerier kunne dyrke grøntsager og krydderurter i taghaven.

Genindbygget beton
Tre facader bliver beklædt med et transparent net af corténstål, som skal dækkes af slyng- og klatreplanter. 

Selve byggeriet bliver også 'grønt'. Der anvendes stål i konstruktionen, så p-huset kan skilles ad, og de enkelte dele kan genbruges. Desuden anvendes store mængder genindbygget beton frem for at fremstille nyt. Dermed bliver der også en stor CO2-besparelse, idet der skal transporteres færre nye materialer til byggepladsen.

Arkitektfirmaet Mangor & Nagel har sammen med entreprenørkoncernen MT Højgaard netop vundet opgaven med at opføre parkeringshuset.

ka
 
 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Lundgaard
Nyhedsbrev