Nyt firma tager skraldet i Brøndby

KORT NYT3. JUN 2021 13.14

BRØNDBY: Fra 2022 og seks år frem bliver det et nyt firma, der skal hente skraldet i Brøndby. Kommunen på den københavnske vestegn har således indgået aftale med firmaet Urbaser om afhentning af borgernes affald. Urbaser overtager opgaven fra Remondis. Firmaet vil i høj grad benytte sig af el-skraldebiler, når det overtager opgaven, og det miljømæssige har givet point ift. at vinde udbuddet, skriver sn.dk.

- Jeg ser frem til, at vi med Urbaser får en højere kvalitet i affaldsindsamlingen hos borgerne. Valget er faldet på Urbaser efter en udbudsproces, hvor vi har vægtet kvalitet og miljø højt i forhold til prisen, siger formand for teknik- og miljøudvalget Vagn Kjær-Hansen (SF).

Urbaser går ind til en opgave, der er større, end den hidtil har været. Folketingets klimaaftale skal således implementeres i kontraktperioden. Det betyder blandt andet, at alle i Danmark fremover skal sortere i ti affaldstyper. Som konsekvens af den nye kontrakt og som følge af kravet om mere affaldssortering vil borgernes takster for affaldsindsamling stige. 

amp