Nye tiltag skal skåne nye sygeplejersker for praksischok

KORT NYT8. JAN 2020 6.26

Nyuddannede sygeplejersker skal have lyst til at blive i faget, efter at de er færdiguddannede, og derfor skal der sættes ind imod, at det største frafald sker, når sygeplejerskerne går fra uddannelse til praksis. Uddannelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) afsætter derfor med bred opbakning i Folketinget bag sig 44,2 mio. kr. til initiativer, der skal styrke brobygningen mellem studie og første job.

- De studerende fortæller selv, at de har en god uddannelse, men at de ikke i tilstrækkelig grad føler sig klædt på og klar til deres første job. Mange af dem taler om et praksischok, når de er færdige med deres uddannelse og kommer ud på for eksempel en hospitalsgang. Det chok vil jeg gerne gøre mindre ved at give dem bedre mulighed for at blive forberedt undervejs i deres uddannelse, siger ministeren, der nævner simulationsfaciliteter og andre læringsformer, eksempelvis ved at man lokalt investerer i udstyr, som de studerende kan øve sig på.

De 44 mio. kr. er en ekstrabevilling, der fordeles mellem professionshøjskolerne på baggrund af studenterårsværk på sygeplejerskeuddannelsen i 2018. Kun De Konservatiove er ikke med i kredsen af partier bag beslutningen.

Ritzau

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
DK Job
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt