Ny trafikteknologi halverer rejsetiden til og fra fodbold

KORT NYT15. FEB 2020 9.48

AARHUS: Kilometerlange køer i området omkring Superliga-stadion på Ceres Arena i Aarhus har gjort det til en prøvelse at komme til og fra fodboldkampe, koncerter etc. Men nu tyder de første resultater på, at en række intelligente signalanlæg kan halvere rejsetiden væk fra området, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Teknik og Miljø har siden efteråret 2019 opgraderet en del af de eksisterende signalanlæg i området omkring stadion, så de enkelte anlæg nu indgår i et samlet system, som kan styres og justeres centralt. Anlæggene kan desuden selv opfange trafikmønstre og tilpasse sig derefter, og de første resultater tyder på, at systemet i den grad kan forbedre rejsetiderne.

- Vi har ventet spændt på de første resultater, og det viser sig heldigvis, at opgraderingerne har gjort en stor forskel. De har faktisk virket så godt, at rejsetiden ad fx Jyllands Allé mod Marselis Boulevard er mere end halveret i forhold til den normale afvikling, hvilket vi naturligvis kun kan være tilfredse med, siger Bünyamin Simsek (V), rådmand for Teknik og Miljø.

MG

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Lundgaard
Nyhedsbrev