Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Ny tendens: Færre unge bag lås og slå

Kommunerne har på fem år droslet brugen af de sikrede institutioner ned til det halve
KORT NYT24. MAJ 2011 11.16

I mere end et årti har der konstant været for få pladser til kriminelle børn og unge med adfærdsproblemer bag høje mure og overvågningskameraer. Men nu er der for første gang for alvor tomme pladser på landets sikrede institutioner, der drives af regionerne, skriver Politiken.

Hvor institutionerne i 2009 måtte afvise over 400 unge, er belægningsprocenten i løbet af årets første måneder dykket fra 100 til nu 70, oplyser Danske Regioner. Og af en statistik, som regionerne offentliggør i dag, kan man se en af forklaringerne: Kommunerne har på fem år droslet brugen af de sikrede institutioner ned til det halve.

Dermed modtager en stor del af de børn og unge, der i forvejen befinder sig i en meget vanskelig situation, ikke det optimale tilbud, lyder alarmråbet fra Danske Regioners næstformand, Carl Holst (V):

- Det er vigtigt, at de unge ikke blot kommer i kommunal opbevaring, men at vi holder fast i en faglig kvalitet. Ingen af os ved, om det kommunale tilbud er bedre. Men alle vi, der er folkevalgte til at tage os af de svageste medborgere, har en interesse i at få det afklaret.

Efter planen skulle Danske Regioner have udbygget yderligere, så der i 2012 ville være 177 pladser - men byggeplanerne er nu enten stoppet eller udskudt.

ka