Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Ny- og genvalgte spidser hvor SF er eller har været i byråd

Følge de seneste udpegninger af spidkandidater i Tønder, Rudersdal, Langeland og Lyngby-Taarbæk.
23. APR 2021 10.57
TEMA: KV21

At være gravid med familiens femte barn er ifølge JydskeVestkysten baggrunden for, at byrådsmedlem i Tønder Mathilde Ziefeldt (SF) vil holde en pause med byrådspolitik efter denne periode. Hun var spids ved KV17, men efterfølges på den plads nu af Bjarne Lund Henneberg, der stod som nummer to sidst. 

Henneberg er netop genindtrådt i byrådet som barselsvikar for Ziefeldt, hvilket han har prøvet to gange før.

I Tønder har SF et mandat, men ikke i Rudersdal, hvor partiet efter tab af to pladser ved KV13 står udenfor byrådet på anden periode. Ifølge sn.dk har SF genvalgt Dorte Nørbo som spids og har derudover syv kandidater klar. Nørbo er også folketingskandidat og formand for SF's kulturudvalg.

Hun lufter over for avisen et valgforbund med EL ligesom ved KV17, d det gav et mandat til EL.

Langeland har SF sin eneste borgmester i denne periode - Tonni Hansen - og ifølge Fyns Amts Avis stiller hele den seks mand store byrådsgruppe på nær en enkelt op igen. Tonni Hansen er fortsat spids. 

I Lyngby-Taarbæk mister partiet efter denne periode en veteran, oplyser sn.dkTidligere MF Hanne Agersnap forlader byrådet efter denne periode - primært af helbredsårsager. Partiet har forlængst genvalgt sin spids fra KV17, Sigurd Agersnap, hendes søn.  

Hun har nået fire år i Folketinget og ti år i byrådet. I den periode oplevede SF ved KV13 at blive halveret fra fire til to, der også er tilfældet i denne periode. Efter valget fortsætter hun i baggrundsgruppen til gruppen i kommunalbestyrelsen.