Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Ny kedelig døgnrekord: 1.586 smittede

Tårnby er stadig hårdest ramt, og smitten stiger i blandt andet Helsingør, Herlev og Rødovre.
2. DEC 2020 14.54
TEMA: Corona

Der er registreret 1.586 nye smittede med covid-19. Det viser dagens tal fra Statens Serum Institut.

Det er det højeste antal, der er målt på ét døgn. I lørdags var der ganske vist 1.636 coronatilfælde, men da dækkede tallene længere end et døgn.

De smittede er fundet blandt knap 78.300 coronaprøver, hvilket betyder, at 2,03 pct. af prøverne har været positive. Det er lige under de 2,06 pct. tirsdag, som var det højeste tal i flere uger.

Seks personer er registreret døde med covid-19 det seneste døgn. 39 er blevet indlagt, og det samlede antal indlagte stiger med 12 til 266. Heraf er 36 på intensiv og 27 i respirator.

13 af top-15 i hovedstaden

Det er uændret Tårnby, som har den største andel smittede den seneste uge. Helsingør er igen i dag næsthårdest ramt, men med et stigende antal smittede.

Herlev og Rødovre er sprunget op ad listen som nummer tre og fire.

13 af de 15 hårdest ramte kommuner er blandt de hovedstadskommuner, som er omfattet af de nye restriktioner fra på mandag. Kun Helsingør og Solrød på syvendepladsen blander sig i toppen.

Mobil-test sendes til hovedstaden

For at nå målet om at teste alle 15-25-årige i 17 hovedstadskommuner inden jul vil der køre mobile teststationer rundt i dem.

Region Hovedstaden har ikke selv nok og har derfor efterspurgt hjælp fra andre regioner. De har alle meldt positivt tilbage, fortæller Lars Falk Jensen, vicedirektør i Region Hovedstadens Akutberedskab, til Ritzau.

Håbet er, at hver region sender to biler og otte personer til at foretage podninger, mens Region Hovedstaden selv stiller med 12 kørende enheder. I modsætning til de faste testcentre vil det ikke være nødvendigt at booke tid til test i de mobile centre.