Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Ny børneinstitution må betale grundskyld

For at kompensere for tabet af nedlagte institutioner i Middelfart kigger en gruppe forældre nu på mulighederne for at stable en privat børneinstitution på benene - men grundskyld har spændt ben for budgetlægningen
KORT NYT8. APR 2011 13.29

MIDDELFART: Men forældregruppen er midt i budgetlægningen stødt på et problem. Nemlig at man skal regne med at betale grundskyld til kommunen, og det er man mildest talt ret utilfreds med. Det skriver DR Fyn.

- Det kommer som en kæmpeoverraskelse, at vi skal have en udgift, som kommunen reelt ikke selv har på egne institutioner. Vi skal selv finansiere den nye private institution. Vi er godt klar over, at vi får tilskud til børnene, men vi skal have budgetterne til at hænge sammen, og det eneste sted, vi kan hente pengene, er hos forældrene. Vi skal ud over finansieringen regne med en ekstrabetaling til grundskyld på anslået cirka 21.000 kr. årligt. Det er ikke fair, når man tænker på, at kommunen ikke selv betaler grundskyld af deres egne institutioner, siger Sidsel Kofoed, der er en af initiativtagerne til en privatisering af Ejby Børnehave, til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Gruppen bag børnehaven har nu rettet henvendelse til socialminister Benedikte Kjær (K).

lcl