DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger
Nu starter influenzasæsonen: Vaccine er ekstra vigtig i år
Sæsonen for influenza står for døren, og det får sundhedsmyndighederne til at opfordre udsatte grupper til at tage imod tilbuddet om gratis vaccine.
Foto: Foto: Kristian Djurhuus, Ritzau Scanpix

Nu starter influenzasæsonen: Vaccine er ekstra vigtig i år

For pleje- og sundhedspersonale er vaccinationen gratis i år.
28. SEP 2020 12.43

Fra mandag er det officielt influenzasæson i Danmark, hvor sæsonen for den smitsomme virus går fra uge 40 til uge 20 næste år.

I år er det særligt vigtigt for udsatte grupper at tage imod et tilbud om gratis vaccine. Sådan lyder en opfordring fra Statens Serum Institut ifølge DR.

- Det er særligt vigtigt i år, fordi vi ved, at vi risikerer at få en stor coronavirus-bølge og for at sikre, at der er kapacitet i sundhedsvæsenet til at håndtere coronapatienter, skulle der helst ikke være for mange influenzapatienter.

- Så des flere, der kan blive vaccineret og undgå at blive alvorligt syge og skulle indlægges, des bedre, siger afdelingslæge på Statens Serum Institut Lasse Vestergaard til DR.

Ifølge Statens Serum Institut kan man blive vaccineret mod influenza ganske gratis fra 1. oktober, hvis man er fyldt 65 år, lever med en kronisk sygdom eller på anden vis er i særlig risiko. Det kan ske hos egen læge.

Sundhedspersonale får vaccinen gratis

I år får social- og sundhedsassistenter, sygeplejersker og læger, der har tæt kontakt til personer i særlig risiko, også tilbud om en gratis vaccination mod influenza.

Formanden for Lægeforeningen, Camilla Rathcke, opfordrer både sundhedspersonalet og borgere i risikogrupperne til at tage imod tilbuddet om gratis vaccine.

- Her er der faktisk en sygdom, vi kan beskytte os imod med en vaccine, og det synes jeg også, at man skal tage imod, siger hun.

Ifølge formanden for danske lægers faglige organisation vil det være en hjælp for sundhedsvæsenet, hvis man kan lægge en dæmper på influenzaens hærgen.

- Jeg tror, at vi alle skal have fokus på, hvad vi i fællesskab kan gøre det her efterår og vinter for at holde smitten nede. Og det gælder både influenzaen og covid-19, siger Camilla Rathcke.


Ritzau