Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Nu lukker det sidste private jobcenter

Gribskov Kommune har opgivet at lade et aktieselskab drive kommunens jobcenter. Det er dødsstødet for de private jobcentre, mener forsker
KORT NYT24. MAR 2011 13.27

GRIBSKOV: Danmarks sidste private jobcenter er igen blevet kommunalt. 45 af de 82 medarbejdere i Jobcenter Gribskov A/S overflyttes nu til ansættelse i kommunen, mens resten fortsætter i en privat konstruktion, der omdøbes til 'Kompetencecentret'. Det skriver Dansk Socialrådgiverforening.

Ifølge arbejdsmarkedsforsker Flemming Larsen, Aalborg Universitet, er afprivatiseringen af jobcentret i Gribskov reelt 'dødsstødet' til eksperimenter med at lade private firmaer drive offentlig forvaltning på jobcenterområdet.

- Den politiske indblanding og styring gør beskæftigelsesindsatsen til et område, der er under konstant forandring, og det er meget svært at kombinere med et forretningsmæssigt princip, siger han i et interview med Dansk Socialrådgiverforening.

Sidste år stoppede også Køge Kommune samarbejdet med det hollandske firma Agens, der havde varetaget arbejdsmarkedsindsatsen over for halvdelen af kommunens borgere.

I Gribskov lyder forklaringen bl.a., at kommunens genovertagelse af jobcentret dels skyldes ændrede rammer for aktiveringsindsatsen.

lcl