Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Nu kan angste få tilskud til psykolog

Forhandlingerne om tilskud til behandling af angst og tvangstanker for 18-28-årige er nu på plads mellem Dansk Psykolog Forening og Danske Regioner

Fra den 1. april 2011 kan mennesker, som lider af let til moderat angst og tvangstanker med en henvisning fra deres læge få tilskud til at gå til psykolog. Ordningen gælder dog kun for patienter, som er mellem 18 og 28 år. Det oplyser Dansk Psykolog Forening i en pressemeddelelse.

- Det er et stort gennembrud, at folk nu kan få behandlet angst. Selvfølgelig så vi helst, at det var et tilbud til alle, der lider af angst, uanset alder. Men det har Folketinget desværre ikke afsat penge til, siger Dansk Psykolog Forenings formand, Roal Ulrichsen.

Et flertal i Folketinget har bevilget 25 millioner kroner til angstbehandling som en del af Satspuljeforliget. Tilskuddet er nu kommet på plads som et led i den overenskomst, som Dansk Psykolog Forening netop har fornyet med Danske Regioner på vegne af de godt 800 praktiserende psykologer, som har en aftale med regionerne.

- Netop terapi er den bedst dokumenterede behandling af angst. Det er relativt ukompliceret at kurere de almindeligste fobier og angstlidelser. Mellem 60 og 80 procent af de patienter, der er i terapi, får deres angst væsentligt reduceret, siger Roal Ulrichsen.

I forvejen kan en række udsatte grupper få tilskud til psykologhjælp. Desuden kan 18-37-årige få tilskud til behandling mod depressioner

- Vi håber, at behandlingen af angst og depressioner med tiden bliver udvidet til alle, uanset alder. Det kan kun betale sig at behandle psykiske lidelser i tide, så folk undgår lange og opslidende sygeforløb, siger Roal Ulrichhsen.

Mellem 250.000 og 350.000 danskere anslås at lide af angst eller tvangstanker.

mou