Nordjysk budget med egne penge til helikopterplatform

Forsinkelser af Nyt Aalborg Universitetshospital gør opsparing til indflytning overflødig i år.
15. SEP 2021 9.59

TEMA: Budget 2022

NORDJYLLAND: Ligesom den første budgetaftale i valgperioden var enstemmig, blev den sidste det også. Alle står bag det nordjyske regionsbudget for 2022, der blandt andet sender 17,5 mio kr. til Aalborg Universitetshospital til øget behandlingskapacitet og højtspecialiserede funktioner.

På de andre sygehusmatrikler er der i alt 4,6 mio. kr. til Thisted, 3,3 mio. kr. til Hjørring og 1,2 mio. kr. til Diagnostisk Center Farsø. Opsparing til flytning og ibrugtagning af Nyt Aalborg Universitetshospital springes over i år, fordi forsinkelser har udsat behovet. Det kan i stedet komme i 2023, fremgår det.

På anlægssiden er der afsat 25 mio. kr. til en helikopterplatform på Nyt Aalborg Universitetshospital, efter at ansøgninger til diverse fonde ikke har givet resultat. Da platformen ikke kan bygges, når hospitalet først er taget i brug, har man bidt i det sure æble og bevilget pengene selv.

Partierne bag budgetaftalen er Socialdemokratiet, Venstre, Dansk Folkeparti, De Konservative, Enhedslisten, SF og De Radikale samt løsgænger Thomas Hav (eks-S). Budgettet andenbehandles og besluttes endeligt på regionsrådsmøde 28. september.

 

Se budgetaftalen.