Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Nordjysk beskæftigelse støt på vej op

For sjette måned i træk i år daler ledigheden i Region Nordjylland, der siden januar har bevæget sig fra 7,3 til 5,8 pct. fuldtidsledige
2. AUG 2011 9.56

Af Knud Abildtrup

Landsdækkende er fuldtidsledigheden dalet fra 5,8 til 5,7 pct. fra maj til juni, oplyser Danmarks Statistik. Og ser man nærmere på tallene regionsvis, er den indbyrdes placering de fem regioner imellem uændret.

Men siden årets start  kan den største forskel konstateres i Region Nordjylland. I januar toppede Nordjylland med 7,3 pct., mens de øvrige regioner lå mellem 5,9 og 6,7. Når det gælder juni har den nordjyske beskæftigelse vokset op til midten i statistikken, så ledigheden er dalet med 1,5 procentpoint til 5,8. Dermed har Nordjylland i løbet af første halvår overhalet  Hovedstaden, der nu har 6,1 og Sjælland, der tæller 6,0 pct.

Region Midtjylland har fortsat færrest ledige - blot 5,0 pct. - og Syddanmark har 5,7.

Når det gælder kommunerne er udsvingene en del større: Hørsholm har overtaget pladsen som kommunen med den laveste ledighed ved at beholde sine bare 2,9 pct. fra maj til juni. Allerød, der  længe har ligget på 2,8 pct., steg lidt til 3,0.

Ishøj har fortsatt højeste ledighedsprocent - der siden forrige måned er steget fra 10,3 til 10,4. Økommunerne Læsø og Samsø er denne gang haft de højeste procentuelle stigninger - turistsæsonen har øget beskæftigelsen i de to små kommuner med henholdsvis 1,6 og 1,5 procentpoint, mens turistøen Bornholm kunne gå fra 6,4 til 5,7 pct. 
 
Satserne gælder den faktiske bruttoledighed i pct. af arbejdsstyrken.