DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Niels Viggo Lynghøj stopper som borgmester i Struer
Med sammenlagt ni et halvt år som borgmester bag sig, vil Niels Viggo Lynghøj ikke stille op igen til topposten i Struer.
Foto: Morten Stricker, Ritzau Scanpix

Niende på posten stopper:
Niels Viggo Lynghøj stopper som borgmester i Struer

Han forventer at stille op som menigt medlem af byrådet.
9. OKT 2020 6.01
TEMA: KV21

STRUER: Efter ni og et halvt år på borgmesterposten og sammenlagt 24 år i byrådet i Struer Kommune har Niels Viggo Lynghøj (S) valgt ikke at genopstille som borgmester, skriver TV Midt-Vest.

- Jeg er ikke spor træt at politik, og jeg synes stadig, min form er god. Men alting har en tid, og jeg efterlader kommunen i topform, så det er et godt tidspunkt til at lade en ny mand tage over, siger Lynghøj, der første gang havde posten i 2005 indtil udgangen af 2006 og efterfølgende i 2009-2013 og igen fra 2018 indtil nu.

- Hvis man kommer til at se mig på en plads længere nede ad den socialdemokratiske liste til byrådsvalget, så skal man ikke blive overrasket, siger Niels Viggo Lynghøj, der samtidig peger på Flemming T. Sørensen (S) som en oplagt kandidat. Flemming T. Sørensen er medlem af Social-, Sundheds- og Arbejdsmarkedsudvalget samt Kultur- og Fritidsudvalget, og derudover er han formand for 3F Holstebro.

Tredje S-borgmester

Niels Viggo Lyngholm er den tredje S-borgmester, der har meldt sin afgang, de to andre er Ole Bollesen i Syddjurs og Ole Wej Petersen i Ærø Kommune

Seks V-borgmestre fortsætter ikke efter valget: Ib Kristensen i Billund, Lars Krarup i Herning, Egon Fræhr i Vejen, Jørn Pedersen i Kolding og H.P. Geil i Haderslev har meddelt deres afgang, mens Henrik Frandsen i Tønder blev vraget som spidskandidat.

Derudover har også Københavns teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL) oplyst, at hun ikke genopstiller.