DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Næstved topper enighed med toårig budgetaftale, går efter Skills igen i 2026

Gevinst fra udligningsreformen bruges "stort set rub og stub". Dækningsafgift går i nul over to år.

NÆSTVED: Efter to år med budgetenighed skruer Næstved Byråd i år op for forbrødringen ved ikke alene at gentage enstemmigheden for tredje gang, men denne gang også at lade den gælde en toårig budgetaftale, som utraditionelt rækker ind i næste valgperiode.

Enigheden og varigheden af budgetaftalen er befordret af udligningsreformen, der har sendt en del penge i Næstveds retning, ifølge TV2 Øst 110 mio. kr., som ifølge borgmester Carsten Rasmussen (S) stort set er brugt rub og stub. Blandt andet er der 16 mio. kr. til handicap/psykiatriområdet, 11 mio. kr. til ældreområdet og 9 mio. kr. til sårbare børn og unge, alle beløb gældende for 2021.

Budgetaftalen gør sig derudover bemærket ved at fjerne dækningsafgiften helt over to år. Den var i forvejen kommet ned på 1 promille, og den halveres i 2021 for at forsvinde helt i 2022. Oveni halveres takster for byggesagsgebyrer.

Et af elementerne i den toårige budgetaftale rækker endnu længere frem og også forbi overslagsårene, idet nemlig Næstveds erfaringer med sidste års værtskab for Skills har givet blod på tanden til at søge nyt værtskab i 2026. Til den ende er der afsat 0,6 mio. kr. til projektleder i hvert af årene 2024 og 2025 og 10 mio. kr. i 2026.

Partierne bag budgetaftalen er Socialdemokratiet, Venstre, De Radikale, De Konservative, Enhedslisten, Dansk Folkeparti, SF og Nye Borgerlige. Budgettet andenbehandles og besluttes endeligt i Næstved Byråd 6. oktober.

 

Se budgetaftalen.