Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Misbrugte børn kan kræve erstatning

Børnene i Brønderslev-Lolland-sagen har gode muligheder for at få erstatning fra Lolland og Brønderslev Kommuner, hvis en advokat ville påtage sig at føre en sag for børnene
KORT NYT17. JUN 2011 10.36

BRØNDERSLEV / LOLLAND: Det vurderer professor Michael Gøtze og lektor ph.d. Stine Jørgensen fra Det juridiske Fakultet fra Københavns Universitet.

- Nogen bør forsøge at få rejst en sag om erstatning til børnene fra de kommuner, som har undladt at gribe ind og også har erkendt at have lavet fejl i sagsbehandlingen. Det vil være vigtigt at få slået fast, at det skal have økonomiske konsekvenser for kommunerne, hvis børns rettigheder tilsidesættes i så grove tilfælde som i den aktuelle sag, skriver han i Jyllandsposten..

Mona Meelberg er bistandsadvokat for den 21-årige datter, der har været udsat for mishandling, indespærring og seksuelle overgreb. Hun vil på mandag rejse krav om en erstatning fra forældrene på over en halv million kroner,

Mette Lindhardt, som er bistandsadvokat for de øvrige ni børn i familien, vil også fremsætte et erstatningskrav mod forældrene: det ventes dog at blive noget mindre.