Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Minister inviteret ud i virkeligheden

Socialministerens kritik af pædagogikken på landets vuggestuer sikrer invitationer fra både Bornholm og Næstved
5. AUG 2011 13.24

Af Benjamin Holst

NÆSTVED / BORNHOLM: Benedikte Kiær (K) synes, at der er for megen fri leg i de danske børnehaver og vuggestuer, og retter samtidig en kritik mod pædagogernes grunduddannelse. 

Næstveds borgmester Carsten Rasmussen (S) er dog noget uforstående overfor socialministerens kritik, og vil nu invitere ministeren på besøg i Næstved, så hun ved selvsyn kan se, hvordan der arbejdes med børnene.

- Jeg synes, vi har nogle dygtige ledere og medarbejdere i vores dagtilbud, Det er de bl.a. fordi de løbende deltager i uddannelser og kurser, og fordi de målrettet arbejder efter den pædagogiske læreplan, vi har vedtaget i Næstved, siger Carsten Rasmussen.

- Jeg kan oplyses socialministeren om, at børneudvalget om 14 dage behandler en sag om en fælles Kvalitetsrapport netop for at fremme de områder, som ministeren har i fokus. Og så er det i øvrigt min opfattelse, at børn skal udfordres af de voksne, såvel forældre som pædagoger - men også af deres kammerater gennem leg.

Skudt helt forbi
Også pædagorerne i Næstved har sendt en åben invitation til ministeren. Benedikte Kiær skyder helt forbi, når hun påstår, at landets vuggestuer er præget af pædagogik fra hippietiden og fri leg,  siger Tomas Nielsen, der er formand for BUPL på Bornholm.

Der ligger derimod en stor indsats fra pædagogernes side ved stort set alt, der foregår i løbet af dagen, siger han til DR Bornholm.

- Pasningsudgifterne på Bornholm ligger næsten 10.000 kroner under gennemsnittet, og det betyder meget svære vilkår for at udføre pædagogisk arbejde med børnene. Men det er ikke hippiepædagogik eller planløshed, de hersker, men målrettet og omsorgsfuldt arbejde med børnene, siger Tomas Nielsen.

Derfor kaster han nu en åben invitation ud til ministeren. Hun er meget velkommen til at komme til Bornholm, så skal øens pædagoger nok tilbagevise påstanden, lover Tomas Nielsen.

Foto: http://www.flickr.com/photos/[email protected]/