Minister afsætter ti mio. kr. til udvikling af corona-vaccine

KORT NYT14. MAR 2020 13.26
TEMA: Corona

Udviklingsminister Rasmus Prehn har bevilliget ti mio. kr. til den norskstiftede og globale fond 'Koalitionen for Epidemisk Beredskabsinnovation' (Coalition for Epidemic Preparedness Innovations - CEPI). Det er en forskningsfond, der arbejder på udvikling af vacciner mod blandt andet coronavirusset. Pengene til fonden er finansieret over udviklingsbistanden.

- Jeg frygter, at spredningen kan gå hårdt ud over særligt sårbare befolkningsgrupper i Danmark og ikke mindst i fattige udviklingslande med svage sundhedssystemer, i flygtningelejre eller i meget tæt befolkede områder. Vi har nu og i fremtiden brug for vacciner, der bekæmper spredningen af virusser som corona-virusset, siger han.

Imens sidder ti forskere i et laboratorium på Københavns Universitet med en forskningsbevilling på knap 20 mio. kr. fra EU og en særtilladelse til at fortsætte arbejdet med at udvikle en vaccine mod virusset, skriver Information. WHO anslår, at det vil tage 19 måneder at udvikle den, og derfor vil den formentlig først være klar efter dette udbrud.

eo 

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Lundgaard
Nyhedsbrev