Midtjylland vil spare op til at rense Harboøre Tange

MIDTJYLLAND: 'Kun' seks mio. kr. har Region Midtjylland afsat til jordforureningsområdet i 2020. De skal først og fremmest afsættes til at undersøge de grunde, der vurderes som muligt forurenede, det skriver Folkebladet Lemvig.

Der er ellers nok at tage fat på. Således er der registreret 3.400 forurenede grunde, mens 5.200 grunde er vurderet som muligt forurenede for ikke at glemme generationsforureninger ved Høfde 42 og på den gamle fabriksgrund på Harboøre Tange. Men det er der ikke penge til at gøre noget ved i denne omgang. 

For at rense Harboøre Tange, kræver det op mod 500 mio. kr. har det lydt. Staten har i 2019 og 2020 overført i alt 50 mio. kr., som er øremærket til oprydning ved området, men i stedet for at bruge pengene nu, vil beløbet i stedet indgå i en opsparing til oprensningen. I Region Midtjylland håber man dog forsat, at regeringen vil afsætte flere penge til oprensningen, da man 'ikke [kan] blive ved med at udsætte oprensningen,' lyder det fra formanden for regionens stående udvalg for regional udvikling, Jørgen Nørby (V).

esl

Se flere stillinger
Nyhedsbrev