Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Med gratis minibus til valgstedet

FV 11 Buskørsel i tre valgdistrikter skal fremme valgdeltagelsen blandt etniske minoriteter i Esbjerg
14. SEP 2011 14.05

ESBJERG: Integrationsrådet i Esbjerg Kommune ønsker at øge valgdeltagelsen blandt etniske minoriteter. Derfor kører rådet valgbus på valgdagen i tre valgdistrikter.

Integrationsrådet i Esbjerg samarbejder med Ny-Dansk Ungdomsråd om kampagnen: Vores Land, vores valg.

- Kampagnen skal sende det dobbelte budskab: Den enkeltes stemme betyder noget og politik er positiv og vedkommende. Det fortæller Ilvana Karaga, formand for Integrationsrådet i Esbjerg.

I områderne Stengårdsvej, Kvaglundparken og dele af Skolebakken bor der mange med anden etnisk baggrund end dansk. Integrationsrådet vil derfor sørge for bemanding af to minibusser. Minibusserne reklamerer for valget og kører mellem boligområder og valgsteder for at sikre fokus på, at det er i dag, der skal stemmes. Samtidigt samles borgere op, så transporten til valgstedet kan lettes.

- Buskørslen er en praktisk indsats, som forhåbentlig vil øge medspillet af etniske minoriteter i det danske samfunds demokratiske institutioner og traditioner, fortsætter Ilvana Karaga.

Integrationsrådet følger spændt interessen for initiativet og håber på en øget valgdeltagelse blandt etniske minoriteter i Esbjerg Kommune.

 

ka