Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Massivt snyd med skat

Der er i 2011 foregået massivt og systematisk snyd med skat i 26 boligområder, som Skat har udsat for en særlig grundig ligningsindsats
KORT NYT12. MAR 2012 6.19

I 908 tilfælde har Skat kunnet konstatere, at enten privatpersoner eller virksomheder har snydt med skat eller med moms. Det fører til krav om efterbetaling på omkring 40 mio. kr., skriver Jyllands-Posten. 

Skat er desuden i gang med at undersøge, om 139 af sagerne skal føre til en sigtelse for groft uagtsom eller forsætlig moms- eller skatteunddragelse. Endelig har Skat sendt 152 sager videre til kommunen med tilfælde af socialt bedrageri, eksempelvis ved at 10 fædre havde adresse i samme treværelseslejlighed, så deres koner figurerede som enlige forsørgere og derved fik mere udbetalt i kontanthjælp, boligsikring m.m.

En udbredt metode blandt lønmodtagere til at snyde i Skat har været misbrug af det såkaldte TastSelv-system. Her har et stort antal lønmodtagere i de 26 boligområder indtastet fiktive befordringsfradrag, lønmodtagerudgifter og underholdsbidrag, så de kom til at betale langt mindre i skat end det, de skulle.

 cgt