Markant SF'er forlader Odense byråd

KORT NYT23. JUN 2022 9.33

ODENSE: Medlem af Odense byråd for SF Line Mørk forlader kommunalpolitikken i Odense for at flytte til den sydfynske ø Lyø: "Jeg har længe sagt, at når jeg bliver gammel, flytter jeg til Lyø - og nu sker det så lidt tidligere, siger hun til Fyens Stiftstidende.

51-årige Line Mørk har siddet i byrådet af to omgange. Første gang fra 2014-2017, hvor hun var formand for SFs byrådsgruppe og medlem af børn- og ungeudvalget. Anden ombæring var ved KV21, hvor hun blev valgt ind med 1.340 personlige stemmer. I 2019 var hun desuden folketingskandidat. SF-rådmand for ældre- og handicapforvaltningen i Odense byråd Brian Dybro er ifølge afvisen "møghamrende ærgerlig" over Line Mørks beslutning.

- Vi har kendt hinanden i partiet i rigtig mange år, og det har være sindssygt godt at have hende til at kæmpe folkeskolens sag i børn- og ungeudvalget, og vi har haft et godt samarbejde i byrådet. Men stor respekt for hendes beslutning. Nogle gange sker der nogle ting i ens liv, der gør, at man skal noget andet. Og det forstår jeg fuldt ud, siger han. Line Mørk stopper 1. august og afløses af Abdirashid Abdi. Han blev valgt ind i byrådet i 2018 for Alternativet, men skiftede senere til SF.
 

cwa