Mand dømt for dødstrusler mod partileder

KORT NYT14. SEP 2021 13.32

En 54-årig mand fra Roskilde er blevet idømt 30 dages betinget fængsel for at have truet De Radikales leder, Sofie Carsten Nielsen, på livet. Truslerne fremsatte han i Messenger-beskeder, som han sendte til Sofie Carsten Nielsen i januar i år. Han skrev blandt andet, at "mange gerne vil have tre minutter alene med dig. Kan du huske tyskertøserne? Din tur er snart, hvis du ikke stopper dit had til Danmark".

Selv nægtede den 54-årige sig skyldig. Han sagde i retten, at han havde talt med mange, som ville "give Sofie Carsten Nielsen en røvfuld", og derfor valgte han at skrive til hende. Det var ikke en trussel, men blot en information til hende, mente han - omend han også erkendte, at han anså den radikale leder for at være "helt blank og aldrig var kommet i Folketinget uden de muslimske stemmer".

Udgangspunktet for overtrædelse af straffelovens paragraf om trusler er ubetinget fængsel, men Retten i Roskilde fandt, at der var grund til at gøre en undtagelse i dette tilfælde, blandt andet med henvisning til, at den 54-årige, som er kontanthjælpsmodtager, ikke tidligere har været straffet. Han slap derfor med en betinget dom, der har to års prøvetid.

ibs